Al 50 tips na nieuwe beelden hoofdverdachte in moord Sofie Muylle

In het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle zijn sinds de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Faroek’ op dinsdagavond al ongeveer 50 tips binnengelopen. Dat meldt het parket Brugge. ‘Het is nu zaak om alle tips naar inhoud in te schatten, maar het parket is alleszins blij met de vele respons’, luidt het.

Ruim twee maanden na de dood van Sofie Muylle deed de politie dinsdagavond een nieuwe oproep. Er wordt nu specifiek gezocht naar ‘de man met de blauwe jas’, die intussen als hoofdverdachte van de moord wordt beschouwd.

Sofie Muylle werd op 22 januari - midden in de nacht - verstikt op het strand van Knokke. De 27-jarige uit Roeselare was die nacht eerst samen met haar vriend op stap geweest. Sofie en haar vriend – met wie ze nog maar pas samen was – hadden al redelijk wat glazen op toen ze rond vijf uur ’s nachts in de naar de KZ Pianobar in Knokke tegen haar vriend zei dat ze ‘even een luchtje ging scheppen’.

Een kwartiertje na haar vertrek ging W.C. een eerste keer buiten kijken. Sofie was nergens meer te bespeuren. Hij keerde terug naar binnen, maar hij zou Sofie die nacht nog meermaals gaan zoeken. Hij stuurde haar meerdere berichtjes, maar wanneer hij even later in haar achtergelaten handtas kijkt, stelt hij vast dat ze haar gsm niet bij haar heeft. Hij blijft wachten in de bar, in de hoop dat Sofie terugkeert. Maar alles is tevergeefs.

Als de zon al bijna opkomt besluit de uitbaatster van de Piano Bar om het café te sluiten. Ze zet W.C. af aan het station. Nadien wandelt hij naar een politiekantoor in Knokke om aangifte te doen van de verdwijning en gaat hij naar huis. Enkele uren later wordt het lichaam van Sofie Muylle aangetroffen onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon, op zo’n anderhalve kilometer van de KZ Pianobar.