De mol zit erop. De winnaar kan met geld beginnen gooien, de mol mag zich eindelijk onthullen. En de verliezer heeft toch maar mooi Zuid-Afrika gezien.

Spoiler alert, wie de laatste aflevering van de mol nog niet gezien heeft, leest beter niet verder.

En de mol is... niet Davey. En niet Annelies, maar Eline. De vierentwintigjarige politie-inspectrice heeft het spel goed gespeeld. 'De eer van de politie is gered', lacht ze. Ze denkt echter niet dat haar vaardigheden als politie-inspectrice zoveel hebben bijgebracht aan het spel. 'Ik wou het onderscheid tussen werk en privé gescheiden houden. Ik kan goed met mensen praten, maar ik betwijfel of ik zelf goed zou geweest zijn om de mol te zoeken. Ik heb nogal rap een tunnelvisie.'

Nu voelt ze zich vooral opgelucht. 'Ik ben opgelucht en blij', zegt Eline, 'Maar ik voel me toch ook wel bekeken.' En het spel zelf? 'Dat is bij uitstek het strafste wat ik ooit gedaan heb in mijn leven.' 

Schuldig voelt Eline zich niet, saboteren is nu eenmaal het spel. 'Maar waar ik wél mee in mijn maag zat, was een gesprek dat ik had met Jolien. Ze vroeg me op de man af of ik de mol was. Dan heb ik staalhard moeten liegen, en toen lag ze eruit', zegt Eline. 

De ontknoping
Het topmoment? 'De ontknoping. En de scène in de donkere kamer.' Het meest bizarre aan de mol gebeurde voor Eline niet eens tijdens het programma. 'Ik ben blijkbaar verliefd op Robin. We hebben eens samen in een tentje gelegen en ik kom goed met hem overeen. Dus denken sommige mensen dat ik een oogje heb op Robin. Wat onzin is natuurlijk', zegt ze. 

De winnaar
'Er loopt altijd van alles mis, dat is normaal. Maar ik heb nooit expres gemold', zegt Davey. 27.250 euro mag hij meenemen, en terecht. 'Eline stond van in het begin op mijn lijstje, met een uitroepteken bij. Na twee afleveringen heb ik alles op haar gezet. En toen wist ik het zeker.' Toeval wou het dat Davey tijdens de eerste aflevering bij Eline in de auto zat. 'Dat heeft misschien wel geholpen', zegt Davey. 

Het leukste vond Davey de fietsproef. 'Ik ben wel goed in de fysieke proeven. Maar dan bij de struisvogelproef was ik compleet nutteloos.' En het gekste moment was tijdens de eerste aflevering. 'Het moment met de drukknop was het gekst.'
Tv-ambities, zoals de vorige mol Gilles Van Bouwel, heeft Davey niet. En concrete plannen met het prijzengeld ook nog niet. Al beloofde hij tijdens de aflevering dat hij cadeautjes zou kopen voor de andere kandidaten. 

Annelies
Observeren. Dat was de tactiek van Annelies. En dan haar buikgevoel volgen. 'Ik was erg zeker van mijn stuk. Het was wel een risico, maar ik heb van in het begin veel mensen uitgesloten. Toen bleven er nog maar vier mensen over. En mijn buikgevoel werd bevestigd.'  Annelies maakte zich af en toe wel erg verdacht, maar dat was nooit bewust. 'Ik heb ongewild hier en daar wel gemold, door fysieke onkunde. Maar ik heb me nooit bewust verdacht gemaakt', besluit Annelies. 

Haar tactiek legde haar duidelijk geen windeieren, want ze haalde de finale. Toch moest ze uiteindelijk de duimen leggen voor Davey.