Schepencollege Grimbergen weigert bouwvergunning Eurostadion
Foto: BELGA

Het schepencollege van Grimbergen heeft maandag zoals verwacht de bouwvergunningsaanvraag geweigerd die projectontwikkelaar Ghelamco had ingediend om op Parking C het Eurostadion te realiseren.

Het college kon niet anders na het bindend ongunstig advies dat Ruimte Vlaanderen vorige week verstrekte. Volgens een bron binnen het schepencollege werden aan de inhoud hiervan echter ook nog andere argumenten uit het eigen negatief preadvies toegevoegd.

Vorige week gaf het Vlaams Gewest ook al een negatief advies. Dat kwam er enerzijds doordat het probleem met de buurtweg nog steeds niet opgelost is. Daarnaast werd er volgens de administratie ook onvoldoende tegemoetgekomen aan bepaalde voorstellen omtrent de mobiliteit.

Bouwheer Ghelamco kan nu wel nog in beroep gaan bij de provincie. Het bedrijf is overtuigd dat het in beroep alsnog zijn gelijk zal kunnen halen dankzij enkele extra verduidelijkingen in het dossier.

‘We hebben al een mobiliteitsconvenant aan Grimbergen en de Vlaamse administratie bezorgd. Daarin staan verduidelijkingen die we in onze beroepsprocedure kunnen aanhalen’, zei bestuurder Philip Neyt vorige week al na het negatieve advies van Ruimte Vlaanderen. ‘We hebben overal een oplossing voor.’