Uber gaat ook bij ons samenwerken met LeasePlan
Foto: AFP

De alternatieve taxidienst Uber en het autoleasebedrijf LeasePlan gaan in heel Europa samenwerken, ook in België. Dat betekent dat Uber-chaffeurs kunnen gebruikmaken van LeasePlan-leasevoertuigen.

Het doel van de samenwerking is om Uber-chauffeurs te ‘ontzorgen’, zo klinkt het in een persbericht. Het aanbod van LeasePlan omvat daarom niet alleen de wagen, maar bijvoorbeeld ook herstelling, onderhoud tot verzekering.

‘Daar waar de overheid de regels bepaalt en Uber de software aanbiedt, voorziet LeasePlan de hardware, namelijk de wagen en alle diensten daarrond. LeasePlan komt op die manier de Uber-partnerchauffeur tegemoet door hem te ontzorgen zodat hij zich ten volle kan concentreren op het vervoer van passagiers’, wordt Johan Portier, algemeen directeur van LeasePlan Belux, geciteerd.

Uber en LeasePlan werken al samen in Frankrijk, Nederland en Portugal. Daar komen dit jaar nog een twintigtal Europese landen bij. In Portugal, waar het project al het langst loopt, zouden al enkele honderden Uber-chauffeurs gebruik maken van een wagen die ze via Leaseplan hebben verworven.

Uber is met zijn app actief in meer dan honderd Europese steden, vaak tot onvrede van de traditionele taxichauffeurs.