Vrachtwagens sturen ochtenspits in de war

Een botsing van drie vrachtwagens zorgt rond Antwerpen voor veel hinder. Ook richting Brussel zijn er problemen.

Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn maandagochtend ter hoogte van Antwerpen-Oost - het knooppunt met de E313 - twee grote en een kleinere vrachtwagen op elkaar ingereden. Daardoor zijn er twee rijstroken versperd.

Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er is al snel een lange file ontstaan tot op de aansluitende snelwegen A12, E19 en E17. Vooral op die laatste is het lang aanschuiven geblazen, tot ruim een uur van voor de Kennedytunnel.

Omwille van de ernstige hinder is de Liefkenshoektunnel tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland. Bij het ongeval raakte één bestuurder gewond, hij moest door de hulpdiensten uit zijn cabine bevrijd worden.

Leuven

Een defecte vrachtwagen zorgt maandagochtend voor een zware ochtendspits vanuit Leuven naar Brussel. De truck stond tussen 06.30 en 07.45 uur stil op de verkeerwisselaar tussen de E40 Leuven-Brussel en de Brusselse Ring in Sint-Stevens-Woluwe en blokkeerde daar de rechterrijstrook. Het gevolg is dat er op de E40 Luik-Brussel nog steeds een file staat die reikt tot in Haasrode. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

In dezelfde verkeerswisselaar in Sint-Stevens-Woluwe maar dan in de omgekeerde richting, tussen de Brusselse Ring en de E40 Brussel-Luik, kwam rond 08.00 uur ook een motorrijder ten val. De weg is daar intussen vrijgemaakt, maar ook dat incident zorgde voor de nodige verkeershinder.