Ook Carrefour koopt Albert Heijn-winkel
Foto: liv

Ahold Delhaize, het moederbedrijf boven Albert Heijn en Delhaize, doet opnieuw vier Belgische supermarkten van de hand. Carrefour koopt er drie van.

Delhaize en Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, kregen midden vorig jaar de toestemming van de Belgische concurrentiewaakhond BMA om te fuseren, maar ze moesten wel verplicht acht Albert Heijn-winkels, vijf Delhaize-winkels en een aantal nog te openen winkels verkopen.

Ahold Delhaize maakte vandaag bekend dat Carrefour één Albert Heijn-winkel, twee Delhaize-winkels en ‘een project’ koopt. Het gaat om de AD Delhaize in Berendrecht, de Proxy Delhaize op de Hundelgemsesteenweg in Gent en de Albert Heijn in Lokeren.

Daarnaast heeft een niet nader omschreven onafhankelijke supermarkt de Albert Heijn-winkel van Boortmeerbeek gekocht. De winkels worden binnen de drie maanden aan de koper overgedragen.

Eerder deze maand maakt Ahold Delhaize al bekend dat Lidl drie Albert Heijn-vestigingen en een geplande winkel overneemt. De Halal-keten Tanger kocht twee winkels van de Belgisch-Nederlandse supermarktketen.