Griekse politie onderschept acht ‘verdachte’ postpakketten
Foto: REUTERS

De Griekse politie heeft bij de post in Athene acht nieuwe ‘verdachte’ pakketten gevonden, zo meldde maandag een politiebron.

‘Acht verdachte pakketten met personaliteiten in Europese landen als bestemming zijn gelokaliseerd en in beslag genomen’, liet de Griekse politie in een kort communiqué weten.

Het Duitse persbureau DPA vernam bij het Griekse ministerie voor civiele bescherming dat de acht bombrieven onschadelijk zijn gemaakt. Ze waren gericht aan verscheidene personaliteiten en instellingen buiten Griekenland.

IMF

Vorige week zijn bij het Duitse ministerie van Financiën en op de zetel van het Internationaal Muntfonds in Parijs twee bombrieven aangekomen. De nieuwe explosieve zendingen ‘zijn van dezelfde soort’ als die van vorige week, luidde het uit een welingelichte bron op het Griekse ministerie.

De pakketten zijn maandag in een sorteercentrum in het noorden van de Griekse hoofdstad gevonden. Na onschadelijk te zijn gemaakt, zijn ze voor verder onderzoek naar het lab van de Griekse politie gebracht.

Linkse autonomen in Griekenland hebben de verantwoordelijkheid voor de bombrieven van vorige week opgeëist.