Tien geïnteresseerden om Jupiler Pro League uit te zenden
Foto: BELGA

“Niet minder dan tien geïnteresseerde partijen” hebben een bod uitgebracht op de uitzendrechten van de Jupiler Pro League en de Belgische Super Cup. Dat heeft Pierre François, CEO van de Pro League, maandag bekendgemaakt op een persconferentie.

De Pro League heeft een Ad Hoc Commissie samengesteld, waarin enkel het management van de Pro League, haar raadsman en een vertegenwoordiger van adviseur MP&Silva zetelen. “De clubs koesteren het volste vertrouwen in deze commissie”, zei François, die zelf ook lid is. “We zijn tevreden over de interesse van de verschillende media. Omwille van de eerder gelanceerde tender zijn we gebonden aan sereniteit. We moeten dit delicate dossier voorzichtig behandelen.”

Beslissing over tv-contract op 24 april

De Pro League, verzameling van Belgische profclubs, nam nog geen beslissing over het tv-contract. Ze hoopt dat wel te doen op 24 april, na de volgende algemene vergadering van de Pro League. De biedingen zijn binnen en onderzocht. Er volgen nu mogelijk nog individuele gesprekken met de bieders en ook de raad van mededinging moet de biedingen nog onderzoeken is. Als dat tegen 24 april is afgerond, kan de beslissing vallen. Belangrijkste gegadigden zijn Play Sports, Proximus TV en Eleven Networks.