Op de markt van Waregem vond zondagnamiddag een groot supportersfeest plaats voor kersvers bekerkampioen Zulte Waregem. Marc Coucke, voorzitter van verliezend bekerfinalist KV Oostende, werd niet gespaard.

Essevee kroonde zich zaterdag in het Koning Boudewijnstadion na een zinderende finale tegen KV Oostende tot bekerwinnaar en dat moet flink gevierd worden. Kort na de middag werd het supportersfeest op het marktplein op gang getrokken. Omstreeks 16.25 uur kamen ook de spelers en trainers - na een officiële huldiging in Zulte - op het feest aan, uiteraard met hun beker Tussen 17 en 19 uur was er dan een supportersfeest op de markt. Het marktplein is afgezet.

Er wordt door de duizenden aanwezigen gefeest en gedronken. De clubmascotte warmt de massa alvast op. ‘Essevee olé olé’ weerklinkt, gevolgd door ‘De beker is van oes!’ De menigte zwaaide ook al eens naar Marc Coucke in de camera’s, een ludieke uithaal naar KVO, dat in de penalties het onderspit moest delven tegen Zulte Waregem. Komediant Han Coucke treiterde zijn naamgenoot nog door Couckes ambiancenummer ‘Het is weer Couckenbak’ te spelen. Maar De KVO-voorzitter zag er de humor wel van in.

Huldiging

Elk radartje in het Essevee-team kreeg daarna een welverdiend applaus. Een voor een werden ze op het podium geroepen.

Algemeen manager Eddy Cordier wilde vooreerst alle supporters bedanken. Met bijna 18.000 zakten ze zaterdagavond af naar het Koning Boudewijnstadion. Ook burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) was onder de indruk van de supporters en sprak van een ware volksverhuizing.

Coach Francky Dury was blij dat de markt volgelopen was. ‘Het is de bedoeling dat we dit plein nog kunnen laten vollopen’, zinspeelde hij op de ambitie van zijn ploeg. ‘We hebben getoond dat we mentaal sterk zijn. Ondanks de klappen waarmee we tot tweemaal toe achterop kwamen, zijn we doorgegaan.’

Voor de supporters was het natuurlijk vooral reikhalzend uitkijken naar de spelers. Sander Coopman die als invaller een doelpunt wist te scoren, beschreef het fantastisch winnaarsgevoel. Brian Hamalainen scoorde de winnende penalty. ‘Toen voelde ik vooral opluchting’, zo vertelt hij. De glimmende beker werd uiteindelijk nogmaals de lucht in gestoken door Essevee-kapitein Mbaye Leye. ‘Mijn eerste beker als kapitein is toch heel bijzonder. Het feest is vannacht maar doorgegaan. Ik ben nog niet thuis geraakt’, aldus nog de breed glimlachende Leye.