Vier Belgische projecten bekroond op Mipim-awards
Foto: Jaspers-Eyers

Ons land is donderdagavond vier keer in de prijzen gevallen op de Mipim-awards, de prijzen voor opmerkelijke vastgoedprojecten in Cannes. Feest ook voor Jaspers-Eyers Architects, dat bij alle vier projecten betrokken was.

Het project ‘Chambon’ aan de Wolvengracht in Brussel van bouwpromotor Immobel won in de categorie ‘Best gerenoveerde gebouw’. De ‘Nike European Logistics Campus’ in Ham, van het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers, kreeg de prijs voor ‘Beste industriële en logistiek complex, en ook de Beringse mijnsite ‘be-MINE’ ging met de eerste prijs aan de haal in de categorie ‘Beste project van stedelijke vernieuwing’. Jaspers-Eyers won met zijn ‘Warsaw Spire’ in de Poolse hoofdstad Warschau nog een keer in de categorie ‘Beste kantoorgebouw’.

The Chambon - Mipim 2017 Awards Winner from Jaspers-Eyers Architects on Vimeo.

The new Nike European Logistics Campus uses 100% renewable energy from Jaspers-Eyers Architects on Vimeo.

Be-MINE - Mipim Awards winner for best Urban Regeneration from Jaspers-Eyers Architects on Vimeo.

Warsaw Spire - Winner of the 2017 Mipim Awards from Jaspers-Eyers Architects on Vimeo.

Acht van de twaalf projecten die donderdagavond een prijs kregen waren Europese projecten. De juryprijs ging naar de ‘Beyazit State Library’ in het Turkse Istanboel.

De Mipim-awards zijn het hoogtepunt van Mipim, de internationale vastgoedbeurs voor professionals in Cannes, die dinsdag van start ging en vrijdag afloopt.

De 28ste editie van de beurs trok niet minder dan 23.000 bezoekers uit negentig landen. Onder hen waren 5.000 internationale investeerders, 500 overheidsvertegenwoordigers en 450 journalisten. Volgend jaar gaat Mipim door van 15 tot 18 maart.