Adam brengt Vitra Design Museum stukje dichterbij
Foto: Adam

Het Art & Design Atomium Museum (Adam) in Brussel pakt dit voorjaar uit met de retrospectieve ‘Bauhaus #itsalldesign’ in samenwerking met het Vitra Design Museum.

De tentoonstelling ‘Bauhaus #itsalldesign’ biedt een complete kijk op het design van de Bauhausbeweging en verzamelt elementen op het gebied van design, architectuur, kunst, film en fotografie. Terzelfdertijd trekt deze tentoonstelling parallellen tussen de moderne esthetiek van de Bauhaus-stroming en het werk van hedendaagse designers, kunstenaars en architecten.

‘Toen ik deze tentoonstelling in de catalogus van Vitra zag, was ik meteen geïnteresseerd om ze naar Brussel te halen’, vertelt Expo-directeur Arnaud Bozzini aan Bruzz. ‘Het Bauhaus is zonder meer de belangrijkste school van de twintigste eeuw. In een zeer korte periode, tussen 1919 en 1933, heeft ze een aardverschuiving teweeggebracht voor de creatieve sectoren.’

Het Adam hoopt met de tentoonstelling zijn bezoekersaantallen fors op te krikken. Vorig jaar lokte het museum niet veel meer dan 25.000 bezoekers, een pak minder dan de 250.000 die waren vooropgesteld. De tentoonstelling ‘Bauhaus #itsalldesign’ loopt van 16 maart 2017 tot 11 juni 2017.