Door een storing in een stroomkabine zit dinsdagavond zowat de hele stad Diest zonder elektriciteit. Dat meldt distributienetbeheerder Infrax. Het gaat om de hele stad Diest, inclusief de deelgemeenten. Ook delen van Scherpenheuvel en Lummen zijn getroffen. Duizenden gezinnen hebben dus geen elektriciteit.

'De stroomonderbreking is het gevolg van een storing in een stroomkabine', zegt Björn Verdoodt, woordvoerder van Infrax. 'De oorzaak van die storing is nog niet duidelijk, maar intussen zijn onze mensen druk bezig met omschakelen zodat we iedereen weer van stroom kunnen voorzien. Het centrum van Diest en deelgemeente Molenstede hebben al opnieuw elektriciteit en we hopen dat dat ook voor de andere klanten zo snel mogelijk lukt', aldus nog Verdoodt.
 

Ook het treinverkeer ondervindt hinder van de panne. Het treinverkeer tussen Diest en Testelt is sinds iets voor 21 uur onderbroken. De NMBS ligt vervangbussen in tussen Aarschot en Hasselt. Daarnaast worden de treinen zoveel mogelijk omgeleid via Aarschot, Landen en Hasselt.

Volgens Thomas Baeken van Infrabel is het nog niet duidelijk hoe lang de hinder nog blijft duren.

Drie passagierstreinen die op het moment van de stroomonderbreking nog aan het rijden waren, konden zich nog richting de stations van Tesselt, Zichem en Diest begeven. Er zitten dus geen passagiers vast, aldus nog Baeken.