RECEPT. Aziatische éénpanspasta met paksoi, paprika en wortel
Foto: Marta Majewska
Eenpansgerechten zijn gemakkelijk te maken en in een handomdraai klaar. Dit is een Aziatische versie. Volledig vegetarisch, maar echt lekker. Perfect voor wie weinig tijd heeft.

Meer uitleg is te zien op de website van VTM Koken.

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 240 g pasta (linguine)
  • 750 ml water
  • 1 kleine paksoi
  • 1 paprika
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 3 tenen look
  • 1 el gember (geraspt)
  • 40 ml sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 2 el bruine suiker
  • 1 mespunt rode chili
  • ½ tl zout
  • ½ Chinese kool
  • 1 el rijstazijn
  • 1 handvol koriander
  • 2 el pindanoten
  • 3 lente-ui
  • 2 el sesamzaadjes

Bereiding

  1. Snij paksoi, paprika, wortelen en ajuin in fijne reepjes. Pel de look, snij fijn. Schil de gember. Rasp.
  2. Neem een grote pot. Doe er linguine, water, paksoi, paprika, wortelen, ajuin, look, gember, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, chilivlokken en zout bij.
  3. Breng aan de kook. Kookt het? Tel 9 minuten. Roer regelmatig. 
  4. Haal van het vuur, voeg de rijstazijn en fijngesneden Chinese kool toe. Roer een minuutje onder elkaar.
  5. Serveer en werk af naar wens met pinda, lente-ui, sesamzaad en koriander.