Meer dan 100 verzorgingen tijdens eerste feestnacht in Aalst
Foto: BELGA

In Aalst is de eerste feestnacht van carnaval rustig verlopen, melden de lokale politie en het Aalsterse stadsbestuur. Er werden 122 verzorgingen uitgevoerd in de hulpposten en de spoeddiensten en 16 minderjarigen werden betrapt op het bezit van alcohol.

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden in de nacht van zondag op maandag 90 verzorgingen uit, waarvan drie bij minderjarigen die alcohol hadden gebruikt. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 32 personen verzorgd en de dienst 100 van de brandweer heeft drie interventies uitgevoerd.

De politie moest een aantal keer tussenkomen voor moeilijkheden tussen carnavalisten. ‘Er werden 8 bestuurlijke aanhoudingen verricht. De WHISKY-ploegen van de lokale politie Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen tijdens hun shift (van 14 uur tot 2 uur) 16 minderjarigen (10 jonger dan 16 jaar en 6 tussen 16 en 18 jaar) aan in het bezit van alcohol’, meldt de lokale politie.

Maandag zet de politie 217 mensen in. Aalst Carnaval heeft onder meer de maandagstoet, de Bezemdans en Bezemworp van de Aalsterse Gilles en de Ajuinworp op het programma.