Al acht getuigen melden zich in de moordzaak van Sofie Muylle (27)
Foto: vtm

Na de oproep tot getuigen in het opsporingsprogramma Faroek werden 8 van de 11 gezochte getuigen in het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle (27) in Knokke intussen geïdentificeerd.

De getuigen werden herkend of meldden zich spontaan bij de politie en hebben voor ‘nuttige informatie’ gezorgd in het onderzoek. Alle gegevens worden nu verder onderzocht.

De tips over de jas en de sjaal van Sofie, de drie mannen met blauwe jas en het licht dat om zeven uur ‘s ochtends werd gezien, blijven nog welkom.

Eén maand lang leek het alsof het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle muurvast zat. De vrouw werd op 22 januari na een avondje uit dood teruggevonden op het strand, ze was verstikt. Tot tweemaal toe deden gerecht en speurders een oproep in de media, met de vraag om hulp. Meestal zonder resultaat.

Maar met het opsporingsprogramma Faroek – waarin speurders beelden van veiligheidscamera’s lieten zien van een tiental getuigen die ze willen spreken – zit er weer vaart in de zaak. ‘Er kwamen veertig tips binnen. Verschillende zijn heel bruikbaar’, klonk het.

Man met blauwe jas

En ook de zoektocht naar de belangrijke man met de blauwe jas, volgens velen degene die als enige écht weet wat er met Sofie gebeurd is, zou niet hopeloos zijn. Op de beelden is te zien hoe hij – na de vondst van het levenloze lichaam van Sofie – heen en weer loopt op de dijk, druk bezig met zijn gsm.

Er moet dus op dat moment connectie zijn geweest tussen de gsm van de man en de dichtstbijzijnde gsm-masten. Op die manier zou zijn telefoonnummer achterhaald kunnen worden. Al is dat geen evidente klus: op elke mast kunnen vele honderden nummers staan. Ook het aantal mensen dat op dat moment aan het bellen is, kan snel oplopen.

Alle tips kunnen doorgegeven worden op het nummer 0800/30.300 of op opsporingen@police.belgium.eu