Telenet-loon van Kennis jarenlang aan SP.A-politica gestort
Leen Verbist Foto: pol de wilde - corelio

Telenet heeft de voorbije jaren per ongeluk 30.000 euro gestort op een bankrekening van Antwerpse gemeenteraadslid Leen Verbist (SP.A). De vergoeding was voor Koen Kennis (N-VA) bestemd, maar beiden zeggen dat ze de fout niet hebben opgemerkt.

Dat heeft Kennis gezegd tijdens een interview met de nieuwsdienst van de VRT. Op de belastingaangifte die Kennis deze week publiceerde ontbraken zijn inkomsten als Telenet-bestuurder. Het ging om zo’n 12.000 euro per jaar. ‘Ik heb nooit het geld noch de belastingfiche van Telenet ontvangen’, zegt Kennis daarover.

Nu blijkt dat Telenet de vergoeding gewoon is blijven storten op hetzelfde rekeningnummer dat zijn voorganger Leen Verbist had opgegeven. Het telecombedrijf dacht dat dit de rekening was van Interkabel Vlaanderen, het bedrijf dat eerst door Verbist en later door Kennis werd vertegenwoordigd.

Volgens Verbist gaat het om een rekening van tijdens haar schepenambt, waar haar man later een mandaat voor kreeg. De rekening werd na het schepenambt niet afgesloten. De stortingen, die met anderhalf jaar vertraging zouden gebeuren, werden volgens Verbist niet opgemerkt door 'veelvuldige verrichtingen'.

Verbist zegt dat ze pas woensdagavond van Kennis te horen kreeg dat het geld verkeerd waren gestort. Verbist keek het na en stortte het bedrag donderdagochtend meteen terug naar Telenet. Het geld zou intussen wel door Verbist weer overgemaakt zijn aan Telenet, die Kennis dan zal vergoeden. Kennis stelt het geld aan een goed doel te zullen overmaken.