Julien Taramarcaz klikt definitief uit zijn pedaal
Julien Taramarcaz maakt een einde aan zijn carrière. Foto: BELGA

Regerend Zwitsers kampioen Julien Taramarcaz rijdt in de Sluitingsprijs in Oostmalle zijn allerlaatste wedstrijd ooit. De Zwitser van ERA-Circus klikt op 29-jarige leeftijd zijn fiets aan de haak.

Taramarcaz heeft een moeilijk jaar achter de rug. “Het was geen makkelijke, maar wel een weloverwogen beslissing”, aldus de Zwitser, “Ik hou van het veldrijden, maar doordat ik sportief een moeilijk jaar achter de rug heb, wordt het financieel moeilijker. Ik heb ook een gezin waar ik voor leef en op een bepaald moment moet je een keuze maken.”

Taramarcaz is niet van plan om het veldrijden definitief vaarwel te zeggen. “Mijn leven als renner komt ten einde, maar de cross en de mensen waar ik de voorbije drie jaren mee samenwerkte zeg ik geen vaarwel. Ik ben iedereen heel dankbaar.”

De Zwitser behaalde in zijn carrière zes nationale veldrittitels, waarvan vier bij de elite en twee bij de jeugd. In 2004 veroverde hij de Europese titel bij de junioren en ook op de weg kroonde Taramarcaz zich tot Zwitserse juniorenkampioen. Hij zorgde voor wat meer kleur in het internationale veldritpeloton. Zondag valt dus niet alleen het doek over het veldritseizoen, maar ook over de carrière van Taramarcaz.