De Hasseltse zangeres Axelle Red heeft vrijdag aangekondigd het nieuwe gezicht te zijn van Quartier Bleu, het woon- en winkelkwartier in aanbouw aan de Kanaalkom van Hasselt, waar de eerste inwoners begin 2019 hun intrek zullen nemen.

Ontwikkelaars Matexi en Chateaux Real Estate werken al tien jaar aan de uitbouw van de zogenaamde ‘Blauwe Boulevard’ aan het water in Hasselt. Met 382 appartementen, 19 woningen, een ondergrondse parking met 2.000 publieke parkeerplaatsen, winkels en horeca wordt Quartier Bleu een volledig nieuw stadsdeel in Hasselt. Het hele project heeft een financiering van 200 miljoen euro gevergd.

‘De werken liggen op schema, dus tijd om over te gaan tot de verkoop van de eerste stadsappartementen op 21, 22 en 23 april’, aldus Philippe Onclin van Chateaux Real Estate. ‘Axelle Red sprak ons een tijdje geleden aan met de boodschap dat ze geïnteresseerd was in een appartement. We hebben toen niet getwijfeld en gevraagd, of ze meer voor ons zou willen betekenen.’

‘Quartier Bleu heeft mij meteen aangetrokken’, zegt de zangeres. ‘Een prachtig project met een internationaal karakter. En wat een ligging: aan het water en in het centrum. Ik ben hier opgegroeid en mijn vader woont vlakbij, een reden te meer voor mij om voor een verblijfplaats in het nieuwe stadsdeel te opteren.’

Vrijdagavond 21 april kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een toelichting door de ontwikkelaars en eventueel al appartementen of woningen kopen. Zaterdag 22 en zondag 23 april is de bouwwerf open voor het publiek. De eerste inwoners zouden in 2019 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe stadsdeel aan de haven.