Dilbeek organiseert eigen jobbeurs met 25 werkgevers
Foto: Jobat.be
Op dinsdag 21 februari 2017 vindt de vierde editie van de jobbeurs Dilbeek plaats. De beurs is een initiatief van het gemeentebestuur, dat werk wil maken van werk in eigen streek of gemeente. Zowel technische als administratieve jobs worden aangeboden.

Het initiatief gaat helemaal uit van de gemeente Dilbeek zelf. “De bedoeling is vooral lokale bedrijven en handelaars de kans te geven deel te nemen aan een gemeentelijke jobbeurs”, vertelt Sofie Deleu, deskundige welzijn en preventie bij de gemeente Dilbeek.

Lokale bedrijven

Het zijn dan ook de lokale bedrijven die officieel per post en per mail worden uitgenodigd. Partners van de gemeente, zoals het plaatselijke OCMW, nemen traditioneel deel aan de beurs. “Maar ook de grotere werkgevers zijn aanwezig. Zo zal ook de NMBS zich aanbieden als grote werkgever in de streek”, vertelt ze. Daarnaast zijn organisaties als Robert Half, Smurfit Kappa, AD Delhaize en t-interim aanwezig. In totaal zullen bijna 25 werkgevers zichzelf voorstellen. Zij bieden diverse functies aan: van technische tot eerder administratieve.

Sofie Deleu benadrukt het nut van deze lokale jobbeurs. Dilbeek kampt met relatief hoge werkloosheidscijfers. Het werkloosheidspercentage in Dilbeek – met ongeveer 41.000 inwoners – ligt op het gemiddelde niveau van de provincie Vlaams-Brabant. Opvallend is volgens haar wel het hoge percentage van werklozen bij 55-plussers en bij alleenstaande vrouwen in de gemeente.

Meer info: www.dilbeek.be / www.facebook.com/GemeenteDilbeek

>

>

>