‘Vrouwelijke Banksy’ laat Trump en May dansen in het land der leugens
Foto: AP

Een nieuw sjabloonkunstwerk van de Londense straatkunstenares Bambi gaat de wereld rond. Bambi laat de nieuwe president Donald Trump dansen met de Britse premier Theresa May onder de noemer ‘Lie lie land’, land vol leugens, een duidelijke verwijzing naar de Oscarfavoriet La la land.

Banksy, een artiest die de straten van Bristol en ver daarbuiten opvrolijkt, heeft al enkele jaren een vrouwelijke collega. Ze noemt zichzelf Bambi en kleurt Londense straten met een indrukwekkende mix van sjabloon- en graffitikunst.

Haar laatste werk kan wereldwijd op heel wat bijval rekenen. Het werk, te bewonderen in Islington, Londen, werd bedacht toen Bambi ‘al die posters van La la land in Londen zag hangen’, zegt ze aan Huffinton Post. ‘Een gelukkig koppeltje dat ronddanst, zonder zorgen. En dat terwijl de film toch wordt uitgebracht in politiek moeilijke periode.’

‘Vrouwelijke Banksy’ laat Trump en May dansen in het land der leugens
Foto: Bambi

Belangstelling

De zogenaamde Bambi komt uit Hoxton, maar meer details over haar identiteit zijn niet bekend. Al zeven jaar vrolijkt ze de grauwe straten in de Britse hoofdstad op met speelse tekeningen van beroemde figuren zoals Kate Middleton en Prins William, The Queen en wijlen Amy Winehouse. ‘Ik laat mijn werk voor zichzelf spreken. Maar dromen kunnen me inspireren. Ik ben vooral geïnteresseerd in mensen die liefde en vreugde verspreiden’, zegt ze over haar kunst.

Bambi kan al langer op veel belangstelling rekenen. Zelfs wereldsterren willen een werk van de kunstenares bemachtigen. Zo zouden Adele, Rihanna en Robbie Williams al iets gekocht hebben. Maar de grootste klant is ongetwijfeld Brad Pitt. Naar verluidt kocht hij een kunstige herinterpretatie van de verlovingsfoto van Kate en William om aan Angelina Jolie te schenken.