Jazzzanger Al Jarreau gestorven
Foto: AP

De zanger won tijdens zijn carrière zeven Grammy’s. Hij moest onlangs zijn tournee annuleren omdat hij te kampen had met uitdrogingsverschijnselen.

De Amerikaanse R&B- en jazz-zanger Al Jarreau, die voluit Alwin Lopez Jarreau heette, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt op de website van de artiest. Jarreau, geboren en opgegroeid in Milwaukee, won tijdens zijn vijftigjarige carrière zeven Grammy’s en was vooral bekend van het nummer ‘Roof Garden‘.

Zijn eerste album bracht hij pas uit toen hij 35 was, in 1975. Twee jaar later kreeg hij zijn eerste Grammy, voor het album Look to the Rainbow.

De zanger werd afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis in Los Angeles nadat hij te kampen had met uitdrogingsverschijnselen. Hij moest de tournee waaraan hij bezig was daarom noodgedwongen beëindigen. Hoewel de zoon van de zanger vrijdag nog liet weten dat Jarreau aan de beterende hand was, is zijn conditie de laatste dagen toch achteruit gegaan. Op zijn website staat te lezen:

‘Al Jarreau is vandaag, 12 februari 2017, overleden. Hij zal worden gemist. (…) Zijn tweede prioriteit in het leven was zijn muziek. Zijn eerste prioriteit, nog ver boven de tweede, was het bieden van hulp en troost aan eenieder in nood. (..) Dankjewel Al, van ieder van ons. Je hebt je missie op een prachtige manier volbracht.’