Hoogzwangere Natalie Portman gaat uit de kleren
Foto: reuters
In aanloop naar de Oscars heeft Vanity Fair de elf meest besproken actrices van het moment op de cover geplaatst. Een van hen is de Amerikaanse Natalie Portman die binnenin het nummer uit de kleren gaat om haar bolle buik te tonen.

Natalie Portman is momenteel zwanger van haar tweede kindje en poseerde trots met haar buikje voor de lens van de wereldberoemde fotografe Annie Leibovitz. Voor de shoot droeg ze geen kleren, maar werd er enkel een laken over haar lichaam gedrapeerd.

Vanity Fair liet het zwart-wit kiekje donderdag op de wereld los en het doet sommigen terugblikken naar 1991. Toen stond actrice Demi Moore op ongeveer dezelfde manier in het tijdschrift. Stiliste Jessica Diehl zegt dat de foto niet werd gemaakt met Demi in het achterhoofd. 'Alles draaide om Natalie. We wilden haar stralend vastleggen', klinkt het.

De actrice staat ook op de cover. Daar draagt ze een lange nude jurk met afhangende schouders en staat ze tussen tien andere beroemde actrices die voor de gelegenheid ook allemaal een cratie dragen die de glamoureuze sfeer van het oude Hollywood perfect weergeeft. Onder hen: Emma Stone, Lupita Nyong’o, Amy Adams, Natalie Portman, Ruth Negga, Dakota and Elle Fanning, Aja Naomi King, Greta Gerwig, Janelle Monáe en Dakota Johnson.