Welke ontwerper kleedt Melania Trump?
Foto: AFP

Wat zal Melania Trump vrijdag dragen? Het is een vraag die niet enkel de modepers fascineert maar ook kranten als The New York Times en The Washington Post. Er wordt dan ook volop gegist welke ontwerper de nieuwe first lady zal kleden tijdens de inauguratie en het avondfeest.

Voor het eerst lijkt het kleden van een first lady niet zo’n pluspunt voor modeontwerpers en, meer nog, worden alle registers opengetrokken om maar niet in de buurt van de presidentiële garderobe te moeten komen. Terwijl het vroeger een eer leek om de presidentsvrouw van de Verenigde Staten in je label te zien lopen, is dat met Melania Trump wel even anders.

Zo liet ontwerper Tom Ford zich na de overwinning van Donald Trump ontvallen dat hij niet van plan was om de garderobe van de nieuwe first lady te vullen. ‘Mijn ontwerpen worden in Italië gemaakt en zijn erg, erg duur. Te duur voor de meeste vrouwen en mannen in ons land. De president en de first lady moeten iedereen vertegenwoordigen’, aldus Ford.

Sophie Theallet, een van Michelle Obama’s vertrouwde designers, schreef zelfs een open brief om haar collega’s aan te manen Melania niet te kleden. Ook Marc Jacobs uitte hoegenaamd geen interesse, net als ­Derek Lam, die toegeeft liever niet gelinkt te worden aan dit presidentschap.

Hillary’s persoonlijke ontwerper

Maar de first lady moet zich duidelijk niet te veel zorgen maken. Rumour has it dat niemand minder dan Ralph Lauren aan een outfit voor vrijdag werkt. Dat is enerzijds een verrassing omdat Lauren tijdens de verkiezingscampagne tal van ontwerpen maakte voor Trumps rivale Hillary Clinton. Verschillende media waren er in oktober al van overtuigd dat Ralph Lauren Hillary’s persoonlijke ontwerper zou worden.

Anderzijds verscheen Melania Trump tijdens de verkiezingscampagne ook al meermaals in een ontwerp van Lauren - zo droeg ze tijdens Election Night een memorabele witte jumpsuit.

(Lees verder onder de foto)

Welke ontwerper kleedt Melania Trump?
Foto: AP

Dynamisch duo

Woensdag meldt WWD dat er nog een tweede mode-icoon aan de slag is voor Melania Trump: de enige echte Karl Lagerfeld. Onder welk label is voorlopig nog onduidelijk. WWD vermoedt dat Lauren zich focust op de dag-outfit en Lagerfeld op de avondkledij.

Het dynamische duo Lagerfeld-Lauren zou volgens de site een ‘grote overwinning’ zijn voor Melania Trump, want de twee zijn allesbehalve kleine garnalen. Zowel Lauren als Lagerfeld onthielden zich in het verleden van politiek getinte uitspraken.

‘Ongeacht de definitieve ontwerpen: als twee ontwerpers met zo’n uitstraling Melania Trump kleden, zullen de reacties van de mode-industrie over toekomstige first ladies alleszins ingrijpend veranderen.’