‘Journalisten horen niet gekleineerd te worden door de verkozen president’

In zijn eerste persconferentie haalde verkozen president Donald J. Trump hard uit naar de media, meer bepaald CNN en Buzzfeed. ‘Fake news is fake news,’ wist Trump, die ook weigerde de vragen van desbetreffende journalisten te beantwoorden na zijn toespraak. Fox news anker Shepard Smith deed het onverwachte en nam het op voor de journalisten.

Het is niet onbekend dat het conservatieve Fox News in haar berichtgeving trouw is gebleven aan de nu verkozen president, Donald J. Trump. Maar na zijn uithaal naar de media tijdens zijn persconferentie, met name de journalisten van CNN en Buzzfeed, nam Fox nieuwsanker Shepard Smith het op zich om de journalisten te verdedigen.

‘CNN noch andere journalisten horen gekleineerd en gedelegitimeerd te worden door de verkozen president,’ sloot hij zijn nieuwsbulletin af.

Trump weigerde tijdens zijn persconferentie de vraag van CNN-reporter Jim Acosta te beantwoorden. ‘Jij krijgt geen vraag, jij bent fake news,’ kreeg Acosta als antwoord. CNN zou volgens Trump een verslag hebben uitgebracht over een dossier in handen van Rusland met belastende informatie over Trump en zijn campagneteam. Journalisten van CNN zouden daarmee meelopers zijn geweest van Buzzfeed, in Trumps ogen ‘absolute riooljournalistiek’.