Pukkelpop en Rock Werchter opnieuw in de prijzen
Rock Werchter 2016 Foto: Geert Van de Velde

Op de European Festival Awards in het Nederlandse Groningen zijn woensdagavond zowel Rock Werchter als Pukkelpop in de prijzen gevallen.

Nadat Rock Werchter de voorbije twee jaar werd verkozen tot ‘artists’ favourite festival’, het favoriete festival van artiesten en muzikanten, won het deze keer de titel ‘beste groot festival’. Ook Dour en Tomorrowland waren genomineerd in die categorie.

Pukkelpop won dan weer de ‘brand activation award’, die de meest creatieve en best uitgevoerde sponsoractiviteit tijdens een festival beloont. Pukkelpop kreeg de prijs voor het Smart Grid Energy project op Baraque Futur in samenwerking met sponsors UCLL en Eneco.

Op Baraque Futur, een hoekje op het festivalterrein, staat alles in het teken van duurzaamheid. Het Smart Grid Energy werkt met software die berekent waarvoor de opgewekte energie op welk moment het best gebruikt kan worden.

Het Luikse Les TransArdentes kon zichzelf niet opvolgen als ‘best indoor festival’. Hoewel het festival ook dit jaar een nominatie op zak was, ging die bekroning naar het Duitse Reeperbahn Festival.