Verdachte blijft aangehouden in onderzoek aanslagen Parijs
De twee zouden Khalid El Bakraoui valse papieren bezorgd hebben. Foto: AFP
De man die eergisteren werd opgepakt in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs van november 2015, blijft aangehouden Zijn partner is onder strikte voorwaarden vrij. De twee worden ervan verdacht aan Khalid El Bakraoui de valse documenten te hebben geleverd waarvan bij de voorbereiding van de aanslagen in Parijs gebruik werd gemaakt., bevestigt het parket donderdag.

De onderzoeksrechter gaf opdracht voor een huiszoeking bij de twee. Het gaat om een koppel: Farid K. en Meryem E.B. DE man is in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Meryem E.B. werd eveneens in verdenking gesteld van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Zij is wel vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Tijdens de nacht van 13 november 2015 maakten verschillende terroristen meer dan 130 dodelijke slachtoffers bij verschillende aanslagen in en rond Parijs. Bij het Stade de France bliezen drie terroristen zich op en op meerdere terrassen in de binnenstad werden mensen onder vuur genomen. Het gros van de slachtoffers viel in de concertzaal Bataclan. Daar vielen in totaal 89 doden nadat drie schutters het vuur openden tijdens een concert van The Eagles Of Death Metal.