De vader van Kerim A., de 23-jarige Houthalenaar die afgelopen weekend omkwam bij de aanslag in Istanbul, is weer thuis. Meteen na het nieuws over de dood van zijn zoon vertrok hij naar Turkije. 'Ik ben een stuk van dit land', vertelt hij voor de camera van de VRT na de racistische reacties op de dood van zijn zoon.

De vader reageert erg emotioneel op de reacties die zijn verschenen na de dood van Kerim. 'Ik heb altijd mijn best gedaan, ik verwacht alleen een beetje begrip', zegt de man.

'Ik ben hier gekomen door mijn vader. Kerim is hier geboren', legt de vader van de gestorven jongeman uit. 'Bijna heel Houthalen-Oost is dinsdagavond gekomen. Ik heb mijn zoon niet in Turkije laten begraven, ik ben een stuk van dit land. Die racisten zijn arme mensen, die weten niet wat ze doen. Maar ik koester geen haat.'

Unia trekt ondertussen aan de alarmbel over de vele haatdragende reacties op sociale media het voorbije jaar. ‘Nooit eerder was er zo veel haat op sociale media’, stelt het gelijkekansencentrum.