Het Syrische meisje Bana Al-Abed, dat vanuit het belegerde Oost-Aleppo tweette, is woensdag met haar gezin door het Turkse staatshoofd Recep Tayyip Erdogan ontvangen.

‘Ons meisje van Aleppo, Bana Al-Abed, en haar gezin hebben ons het plezier gedaan ons een bezoek te brengen op het (presidentiële) paleis’, zei Erdogan op zijn Twitter-account, waarop hij foto’s deelde van hem met het meisje op zijn schoot.

‘Turkije zal altijd aan de zijde van zijn Syrische broeders staan’, voegde hij eraan toe op het sociale netwerk, dat de 7-jarige Bana Al-Abed beroemd maakte. Het meisje werd vorige week uit Aleppo geëvacueerd dankzij een staakt-het-vuren.

Lang bleven ze niet meer in Syrië. Enkele uren nadat Bana, haar moeder, vader en twee kleinere broers in rebellengebied ten westen van Aleppo aankwamen, zijn ze met een helikopter naar Turkije gevlogen.

Sinds september twitterde Bana (@AlabedBana) met haar moeder over het leven in het belegerde oosten van Aleppo. Haar account wordt door meer dan 352.000 mensen gevolgd. ‘Erg blij M. Erdogan te ontmoeten’, twitterde het meisje woensdag.

 

Het is onduidelijk of de familie in Turkije zal blijven. Turkije heeft zowat 2,7 miljoen Syrische vluchtelingen op zijn grondgebied, maar wil de vluchtelingen voortaan liever aan de andere kant van de grens bijstaan.