Dit gebeurt wanneer Donald Trump een studente aanvalt op Twitter
Foto: AFP

Zo’n jaar geleden stelde de 18-jarige studente Lauren Batchelder een kritische vraag aan Donald Trump. Zijn reactie op Twitter achtervolgt haar nog steeds. ‘Ik wist niet wat zijn aanhangers zouden doen’, zegt ze aan The Washington Post.

Op een politieke gespreksavond zei Lauren Batchelder aan Donald Trump, toen nog presidentskandidaat, dat hij niet vrouwvriendelijk was. De volgende ochtend schoot Trump terug op Twitter. Hij noemde haar een arrogante jonge vrouw die voor een rivaliserende campagne werkte.

Na die avond werd ze geregeld opgebeld met bedreigingen die vaak seksueel van aard waren. In haar mailbox en op Facebook kreeg ze gelijkaardige berichten. Haar adres circuleerde op sociale media en haar foto zat in het nieuws. Aan The Washington Post doet ze nu haar verhaal.

‘Ik wist niet wat ze gingen doen. Hij ging er alleen maar over tweeten en dat was dat. Maar ik wist niet wat zijn aanhangers gingen doen, en daar had ik het meest schrik van.’

Trump is erg gesteld op zijn Twitteraccount waarmee hij vaak headlines haalt. Binnenkort neemt hij de presidentiële account over. Die heeft 12,5 miljoen volgers. Vraag is of hij dan terughoudender zal zijn in zijn uitspraken.

Meer dan een jaar na haar confrontatie met Trump krijgt Lauren Batchelder nog altijd bedreigingen. Ze hoopt dat Trump geen mensen meer viseert op Twitter, zeker als ze geen publieke figuren zijn. ‘Twitter is een erg machtig platform. Hij kan het verschil maken. Hij kan de wereld veranderen. En ik denk dat hij Twitter moet gebruiken om goed te doen.’