Armand De Decker maand met ziekteverlof
Foto: Photo News
De burgemeester van Ukkel (MR) Armand De Decker heeft zich voor de komende maand ziek gemeld. De eerste schepen van Ukkel, Marc Cools, gaat zijn taken waarnemen. Twee dagen geleden nam De Decker ontslag als ondervoorzitter van het Brussels Parlement. De Decker wordt gezien als spilfiguur in Kazachgate.

Le Soir meldt dat Armand De Decker, die onder vuur ligt vanwege de Kazachgate, voor een maand met ziekteverlof gaat. De Decker trad woensdag af als ondervoorzitter van het Brussels Parlement maar bleef wel aan als Brussels parlementslid en burgemeester van het Brusselse Ukkel.

De Decker zou gelobbyd hebben bij ministers om de goedkeuring van de op til zijnde afkoopwet te versnellen zodat miljardair Patokh Chodiev ervan kon profiteren. De Decker ontkent dat hij fouten heeft gemaakt.

Gerechterlijk onderzoek

Momenteel loopt een gerechtelijk onderzoek naar de zaak. Een parlementaire onderzoekscommissie moet meer duidelijkheid brengen of De Decker inderdaad zijn invloed heeft aangewend.

Eerder was met MR-voorzitter Olivier Chastel al afgesproken dat De Decker verlof neemt uit al zijn functies binnen de partij, met name het voorzitterschap van de partijafdeling in Ukkel en zijn lidmaatschap van het partijbestuur.