Op de cover van de eerste Duitse editie van het satirische magazine Charlie Hebdo staat bondskanselier Angela Merkel afgebeeld als een Volkswagen die een nieuwe uitlaatpijp nodig heeft.

Op de cover ligt Angela Merkel op een hydraulische lift terwijl een mecanicien zegt dat ‘ze met een nieuwe uitlaatpijp nog eens vier jaar kan doorgaan’. De Duitse bondskanselier gaat bij de verkiezingen voor een vierde termijn.

Het Franse magazine promoot zijn Duitse magazine ook met Merkel die op een toilet zit en Charlie Hebdo leest, met de slogan: ‘Charlie Hebdo - het is bevrijdend’.

Charlie Hebdo zet Merkel op eerste Duitse cover
Foto: AFP

In het nummer staat een reisreportage van vier pagina’s van cartoonist Laurent Sourisseau, beter gekend als Riss, die over nationale identiteit gaat. Ook de Duitse vluchtelingeninstroom en andere sociale kwesties komen aan bod.

De eerste anderstalige editie van Charlie Hebdo komt er bijna twee jaar nadat jihadisten op de redactie in Parijs een bloed aanrichtten.

De ploeg van Charlie Hebdo heeft voor Duitsland gekozen omdat de journalisten daar de beste ontvangst kregen op conferenties.