De wereld van Charles en Ray Eames komt naar België

De tentoonstelling over het beroemde ontwerpersduo Ray en Charles Eames komt in 2017 naar C-Mine in Genk. Weinig mensen die hun stoelen en fauteuils niet kennen, maar in ‘The World of Charles and Ray Eames’ wordt duidelijk dat het designerkoppel naast meubels ook huizen, speelgoed, textiel en films maakten.

De expo ‘The World of Charles and Ray Eames’ werd origineel ontwikkeld door het Londense Barbican Art Gallery, maar komt in 2017 naar Genk. De stad wil er zich internationaal mee profileren.

Het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames - geen twee mannen, zoals sommigen weleens denken - behoort tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Ze hebben met hun onderzoek en ontwerpen een blijvende stempel gedrukt op het designlandschap en worden daar wereldwijd voor erkend.

Bij het grote publiek zijn ze bekend voor de in het oog springende kuipstoeltjes met typisch onderstel en fauteuils, in de designwereld is het duo ‘incontournable’.

The Eames Office

De wereld van Charles en Ray Eames komt naar België

The World of Charles and Ray Eames is een grote expositie waarin de carrières van Charles en Ray worden uitgelicht. Er is ook aandacht voor het grensverleggende werk van The Eames Office, een laboratorium voor design, dat al vier decennia bepalend is op het vlak van architectuur, meubelontwerp, grafisch-en productdesign, film, sculpturaal werk, fotografie en multimedia.

De originele expo bestaat uit 380 objecten en projecten die door Charles en Ray Eames tijdens hun leven bedacht en geproduceerd werden. Daarnaast is er een veelheid aan documentatie en artefacten te zien die door The Eames Office en het designduo verzameld werden. Ook de samenwerking met andere designers en kunstenaars in verschillende disciplines hebben een belangrijke plaats.

‘Randprogramma’

De wereld van Charles en Ray Eames komt naar België

Schepen van Evenementen Lotte Trippaers (CD&V) van Genk is ervan overtuigd dat de expo als een magneet werkt op echte designfans. ‘Daarom hebben we een uitgebreid randprogramma bij de expo uitgewerkt’, zegt Trippaers.

‘We maken van de gelegenheid gebruik om de sterke en mooie kanten van Genk aan de wereld voor te stellen. Behalve rondleidingen in C-Mine Expeditie, C-Mine Crib en het energiegebouw, zullen er tochten doorheen de tuinwijken van Winterslag plaatsvinden.’

Info

De expo loopt van zaterdag 18 februari 2017 tot woensdag 31 mei 2017. De basisprijs voor een ticket is 10 euro. Meer info vindt u hier.