Oranje (bijna) compleet op laatste training
Foto: AFP

Het Nederlands elftal heeft dinsdagmiddag met een complete groep de laatste training afgewerkt in aanloop naar de oefeninterland van woensdag tegen de Rode Duivels. Maandag trainde Oranje met amper negen spelers.

Bondscoach Danny Blind had tijdens de oefensessie in de Amsterdam ArenA, die grotendeels achter gesloten deuren plaatsvond, de beschikking over al zijn 23 internationals. De nieuwelingen Joshua Brenet, Marvin Zeegelaar en Bart Ramselaar trainden voor het eerst mee met de groep.

Arjen Robben

Arjen Robben sluit pas donderdag, na de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Rode Duivels, aan bij de selectie. De aanvoerder van Oranje, die langdurig blessureleed pas net achter zich heeft gelaten, had de toestemming van Blind om de wedstrijd van woensdag over te slaan. Hij trainde gisteren en vandaag niet mee. Zondag in en tegen Luxemburg wordt wel op een topfitte Robben gerekend.

Afwezigen bij Oranje

Eerder vielen met Davy Pröpper (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Terence Kongolo en Rick Karsdorp (beiden Feyenoord) al vier spelers af bij Oranje. Kevin Strootman (AS Roma) is geschorst tegen Luxemburg en daarom ook afwezig. Dat betekent dat Blind zijn elftal op heel wat plekken moet wijzigen. “Dat is niet prettig, ik mis spelers die normaal basisspeler zouden kunnen zijn”, aldus Blind. “Maar het heeft geen zin daarover te praten, ze zijn er niet. Ik hoop dat iedereen eind maart bij de volgende interland weer fit is.”

De Nederlandse bondscoach stuurt tegen de Belgen grotendeels het elftal het veld in dat ook zal starten in de komende WK-kwalificatiewedstrijd. De bondscoach wilde dinsdag weinig prijsgeven over zijn opstelling, alleen dat Maarten Stekelenburg weer onder de lat staat.