Oranje met zorgen voor match tegen Rode Duivels: nu al zes afzeggingen
Foto: Photo News

Oranje kampt met blessurezorgen voor de match van komende woensdag tegen België. Na Arjen Robben, Kevin Strootman, Quincy Promes en Terence Kongolo moeten nu ook Davy Pröpper en Rick Karsdorp forfait laten gaan voor de confrontatie met de Rode Duivels. PSV-verdediger Joshua Brenet werd daarom voor het eerst geselecteerd door bondscoach Danny Blind.

Bondscoach Danny Blind heeft Arjen Robben wel opgeroepen, maar de Bayern München-speler blijft nog tot woensdag in Duitsland. Hij zal dus niet opgesteld worden tegen België en mist ook de trainingen met Oranje op maandag en dinsdag. Dat werd beslist na overleg met Bayern-München. Daarnaast is Kevin Strootman, teamgenoot van Radja Nainggolan, niet geselecteerd. De speler is geschorst voor de wedstrijd tegen Luxemburg, en gaf de voorkeur aan wat rust in de plaats van een wedstrijd tegen België.

Nadat Quicy Promes en Terence Kongolo ook geblesseerd uitvielen, was het na afgelopen weekend de beurt aan PSV-middenvelder Davy Pröpper en Feyenoord-rechtsback Rick Karsdorp. Blind reageerde door PSV- verdediger Brenet (22) op te roepen. Eerder waren Bruno Martins Indi en Steven Berghuis al opgeroepen in plaats van Promes en Kongolo.