CULINAIR OVERZICHT

Dit zijn de beste Belgische restaurants volgens Gault&Millau

7 november 2016avh

Elk jaar publiceert Gault&Millau haar overzicht van de beste Belgische restaurants. Ook dit jaar gingen hun inspecteurs langs in honderden Belgische zaken. Een overzicht. 

Voor het zesde jaar op rij is Hof Van Cleve het beste restaurant in Vlaanderen volgens de culinaire gids Gault&Millau, en dat met een score van 19,5 op 20. Alleen Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe doet het even goed. Verder zijn er weinig verschuivingen aan de top: al haalt Sergio Herman van The Jane wel zijn derde koksmuts binnen met een score van 17. Ook Gert De Mangeleer, van Hertog Jan, haalt een half puntje meer en strandt nu op 19.

Dit jaar gaat Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare aan de haal met de titel van 'Chef van het Jaar'. 'Enkele jaren geleden was Tim al Jonge Chef van het Jaar en wij hebben ons niet vergist: hij is blijven evolueren. Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden', aldus Philippe Limbourg van Gault&Millau.

Ontdek de andere laureaten onder de kaart

= aanbevolen restaurants
= score van 13 tot 16
= score van 17 en meer

Laureaten

  • Chef van het Jaar
    Boury Tim Boury
  • Sommelier van het Jaar
    chateau du mylord Bart Lamon
  • Gastvrouw van het Jaar
    SLAGMOLEN Karlijn Libbrecht
  • Jonge Chef van het Jaar (Vl.)
    castor Maarten Bouckaert
  • Jonge Chef van het Jaar (Bxl.)
    cécila Mélanie Englebin
  • Jonge Chef van het Jaar (Wal.)
    la menuiserie Thomas Troupin
  • Ondekking van het Jaar (Vl.)
    Willem Hiele
  • Ontdekking van het Jaar (Bxl.)
    Chez Augusta
  • Ontdekking van het Jaar (Wal.)
    Quadras
  • Bierkaart van het Jaar
    't hommelhof
  • Wijnkaart van het Jaar
    Lemonnier
  • Gastro-Bistro van het Jaar
    Roots
  • Prijs-Plezier Kampioen (Vl.)
    Sjalotte
  • Prijs-Plezier Kampioen (Bxl.)
    pré de chez nous
  • Prijs-Plezier Kampioen (Wal.)
    la gastronomie du mayeur
  • Terras van het Jaar
    moulin hideux
  • Aziatische Chef van het Jaar
    5 flavors mmei
  • Italiaanse Chef van het Jaar
    la botte
  • Dessert van het Jaar
    vrijmoed
  • Ambachtelijke Kok van het Jaar
    bozar brasserie
  • Brasserie van het Jaar
    Brasserie du Lac

Overzicht

Foto's: FoodPhoto Bram, Philippe De Gobert, Dennis Erroyaux, La Menuiserie, Pré de Chez Nous, Lore Ryde,  Slagmolen, Vrijmoed, Auberge au Moulin Hideux, 5 Flavors Mmei, Jeffrey Gaens, 't Hommelhof, La Gastronomie du Mayeur, Brecht Van Maele, Lemonnier, Brasserie du Lac