Zes keer gepamper dicht bij huis
Foto: debora lauwers
De wellnesssector boomt, vooral te danken aan onze jachtige levensstijl waardoor we onszelf vaker een moment gunnen om volledig te ontstressen. Dit zijn de favorieten van De Standaard Magazine.

>> Le Manoir de Lébioles, Spa

In en rond Spa staan negentiende-eeuwse kasteeltjes klaar om ontdekt te worden. Een daarvan is dit landhuis, een klein stukje Versailles in de Ardennen, dat een meer dan luxueuze spabehandeling biedt. Een volledige behandeling van vier uur in de thermen van het hotel, met onder meer een natuurlijke peeling, een lichaamsmasker, mani- en pedicure en een anti-agingverzorging voor het gezicht kost je 315 euro.

www.manoirdelebioles.com

>> Beauty by Kroonen & Brown, Brussel

In deze kleine nicheparfumerie vind je niet alleen verrassende geuren en natuurlijke make-up en skincare, maar ook ook een sympathiek salon. Probeer vooral de behandeling van het Japanse merk Ménard uit. (Vanaf 40 euro)

www.kroonenandbrown.com

>> Parfuma, Antwerpen

In een wereld van ketens is een familiezaak als Parfuma een verademing. Je kunt er naast verzorgingsproducten, make-up en parfums ook een luxebeautybehandeling volgen, van onder andere luxemerken als La Mer of Shiseido. (Vanaf 52 euro)

www.parfuma.com

>> Senteurs d’Ailleurs, Brussel

Senteurs d’Ailleurs is vooral bekend als parfumerie, maar om het hoekje van de parfumwinkel is ook een skincareafdeling met spa. Boek hier luxebehandelingen met onder meer producten van La Mer, Diptyque of Dermalogica. (Vanaf 85 euro)

www.senteursdailleurs.com

>> Aspria Avenue Louise, Brussel

Aspria Brussel staat vooral bekend als de fitness van de eurocraten, waar oud-premier Di Rupo al eens een baantje kwam trekken. De keten van exclusieve gezondheidsclubs biedt ook gezichtsbehandelingen aan. De Afrikaanse lichaams- en gezichtsbehandeling ‘Parel van Madagascar’ is het neusje van de Aspriazalm. (Vanaf 145 euro)

www.aspria.com

>> Martine de Richeville, Brussel

Martine de Richeville baat geen parfumerie uit en gebruikt ook geen dure cosmetica. Ze werkt met haar handen, die uw gezicht en lichaam terug in vorm moeten kneden. (100 euro per sessie)

www.martinedericheville.com