Eerste rechtszaak tegen ontplofte Samsung
Foto: EPA

In de Amerikaanse staat New Jersey buigt de rechtbank zich over een eis tot schadevergoeding aan Samsung door gedupeerde klanten. Ze waren eigenaar van een Galaxy Note 7.

Drie klanten van Samsung uit de stad Newark, in New Jersey, hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse producent van smartphones. Het gaat om de eerste aanklacht van consumenten in de VS na de dramatische terugroeping, vorige maand, van 2,5 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 7.

Die terugroepactie was nodig nadat toestellen van het model Galaxy Note 7 in brand waren gevlogen en ontploft. Helaas bleek dat ook met de aangeboden vervangtoestellen voor te vallen.

De drie aanklagers in Newark eisen een schadevergoeding van Samsung omdat ze hun Galaxy tijdens de mislukte terugroepactie wekenlang niet hebben mogen gebruiken maar wel hun mobiele abonnement bij hun provider hebben moeten betalen. Die kosten moeten door Samsung terugbetaald, zegt advocaat Richard McCune aan het agentschap Bloomberg.

Vliegtuigen

Intussen stuurt Samsung werknemers naar de grote luchthavens in de VS om er passagiers te onderscheppen die een Galaxy Note 7 mee op het vliegtuig zouden nemen. Dat is omwille van het brandgevaar verboden door de Amerikaanse overheid. Reizigers die met een ‘verboden’ toestel gepakt worden riskeren vervolging.