WK-KWALIFICATIES. Engeland stelt teleur, Duitsland doet wat het moet
Foto: REUTERS

Zonder Wayne Rooney in de basis heeft Engeland punten laten liggen op het veld van Slovenië. De Three Lions bleven steken op 0-0. Polen pakte op het nippertje een 2-1-thuiszege tegen Armenië. Duitsland deed wat het moest en won met 2-0 van Noord-Ierland.

Groep C: Duitsland wint, even hoop bij San Marino

De klus van Duitsland thuis tegen Noord-Ierland was al na een kwartier geklaard. Julian Draxler en Sami Khedira bezorgden Die Mannschaft een snelle 2-0-voorsprong en daar bleef het ook bij. Goed voor de derde zege op rij voor de troepen van Joachim Löw. Tsjechië bleef voor eigen publiek steken op een 0-0-gelijkspel tegen Azerbeidzjan, dat na drie matchen al zeven punten telt. Noorwegen kwam even in vieze papier tegen San Marino toen Mattia Stefanelli in de 54e minuut de 1-1 scoorde. Maar dankzij doelpunten van Adama Diomande, Martin Samuelsen en Joshua King wonnen de Noren uiteindelijk toch ruim met 4-1.

In de stand gaat Duitsland aan kop met het maximum van de punten. Azerbeidzjan is een verrassende tweede met zeven op negen. Noord-Ierland telt vier punten, Noorwegen drie, Tsjechië twee en San Marino nul.

Groep E: Lewandowski redt Polen, Denemarken onderuit

Wat een makkelijke thuiszege had moeten worden, werd bijna pijnlijk puntenverlies voor Polen. Armenië wiste met een doelpunt van Marcos Pizzelli een owngoal van Hrayr Mkoyan uit en leek lang op weg naar een onverhoopt punt in Warschau. Nochtans speelden de bezoekers een uur met tien man. In de 95e minuut deed Robert Lewandowski de Polen echter dansen: 2-1. Denemarken verging het slechter. Montenegro kwam namelijk met 0-1 winnen in Kopenhagen dankzij een goal van Fatos Beciraj voor rust. Roemenië kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel in Kazachstan. Anderlecht-speler Alexandru Chipciu werd bij de rust geblesseerd vervangen, Nicolae Stanciu speelde de hele match.

In de stand leidt Montenegro verrassend met zeven punten, dankzij een beter doelsaldo dan Polen. Roemenië telt vijf punten, Denemarken amper drie, Kazachstan twee en Armenië nul.

Groep F: Engeland kan niet winnen

Interim-bondscoach Gareth Southgate liet Wayne Rooney op de bank maar dat zorgde niet meteen voor een omwenteling bij Engeland. De Three Lions kwamen op het veld van Slovenië niet verder dan 0-0 en hadden een sterke Joe Hart nodig om een nederlaag te vermijden. Rooney viel pas een kwartier voor tijd in. Slowakije pakte zijn eerste punten dankzij een 3-0-zege tegen Schotland. Twee keer Robert Mak en Adam Nemec zorgden voor de goals. Litouwen won met 2-0 van Malta dankzij goals van Fiodor Cernych en Arvydas Novikovas.

In de stand blijft Engeland aan kop met zeven punten. Slovenië telt er vijf, net als Litouwen. Dan volgen Schotland met vier punten, Slowakije met drie en Malta met nul.

Bekijk hier alle uitslagen en standen in de WK-kwalificatiecampagne!