Vastgoedbedrijf WDP communiceert beter dan Bel20 bedrijven
Tony De Pauw en Joost Uwents van WDP Foto: WDP.be

De vastgoedgroep WDP (Warehouses De Pauw) werd door de Belgische Vereniging van Financiële Analisten (BVFA) bekroond met de prijs voor beste financiële communicatie.

De prijs wordt elk jaar toegekend na een uitgebreide beoordeling van de persberichten, de financiële informatie in onder meer het jaarverslag, de beschikbaarheid voor analisten enzovoort.

Opmerkelijk is dat met WDP een bedrijf dat geen deel uitmaakt van de Bel20 sterindex het hoogste scoort. Meestal kapen de grote steraandelen, mede dankzij hun grote communicatiebudget de prijs weg. De winnaars van de voorbije drie jaren (Telenet, Solvay en KBC) werden wel niet opgenomen in de rangschikking.

UCB eindigde dit jaar als tweede en Delhaize op nummer drie op amper een en twee punten van winnaar WDP (dat won met 408 op 500 punten).

‘De scores lager opnieuw wat hoger dan vorig jaar, wat erop wijst dat de Belgische beursgenoteerde bedrijven, inspanningen doen om beleggers beter te informeren’, zegt voorzitter van BVFA Luc Van der Elst. De klassieke pijnpunten blijven wel dat bedrijven te weinig aangeven waar ze staan tegenover de concurrentie en wat de financiële doelstellingen zijn.

1.WDP

2. UCB

3. Delhaize

4.Cofinimmo

5. Bpost