Fusie tussen bierbrouwers AB InBev en SABMiller afgerond
Foto: EPA

De fusie tussen AB InBev en SABMiller is rond. Dat meldt AB InBev maandagavond. Daardoor wordt AB Inbev de grootste bierbrouwer ter wereld.

‘Als een echt wereldwijde brouwer zullen we samen meer kunnen bereiken dan elk van ons afzonderlijk’, aldus Carlos Brito, ceo van AB InBev. ‘Onze focus blijft liggen op het realiseren van sterkere omzetgroei en hogere aandeelhouderswaarde. We bouwen verder op ons sterk erfgoed, onze passie voor brouwen en onze uitgebreide merkenportefeuille en helpen landbouwers, kleinhandelaars, ondernemers en gemeenschappen om succesvol te zijn. We werken enthousiast aan onze droom: mensen samenbrengen voor een betere wereld. We koesteren de ambitie om een duurzame onderneming te bouwen -niet voor slechts een decennium, maar voor de volgende 100 jaar.’

De nieuwe fusiebrouwer zal AB InBev heten. Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev voor het eerst voet aan de grond in Afrika. Topman Carlos Brito beschouwt dat als een belangrijke groeimarkt, die ook nog eens groter is dan Europa.

AB InBev liet eerder weten dat het verwacht dat de fusie 1,4 miljard dollar aan synergieën zal opleveren. Een deel daarvan door het schrappen van 5.500 banen wereldwijd.

Wellicht zullen aandelen van het vroegere AB InBev dinsdag bij het openen van de beurs geschrapt worden van Euronext Brussels. De Nieuwe Gewone Aandelen worden dan naar alle waarschijnlijkheid toegelaten tot de notering en verhandeling.