Gezocht: volk voor bewaking en beveiliging
Foto: Jobat.be
Als er één sector is die schreeuwt om nieuw bloed, dan is het wel die van bewaking en beveiliging. “Wij hebben nog tweehonderd vacatures openstaan”, klinkt het bij Securitas. Maar ook de beveiliging voor gezinnen en zelfstandigen vergt bij de gespecialiseerde firma’s extra personeel.

Het zijn drukke tijden voor bewakingsfirma’s. Sinds de aanslagen in Zaventem en Brussel steeg de vraag naar opdrachten en medewerkers fors. De Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen (BVBO) meldde eerder al dat de terreur(dreiging) reeds in 2015 de tewerkstelling in de private bewakingssector met iets meer dan 4 procent deed stijgen. Na de aanslagen in Brussel kende de vraag naar bewaking zelfs een toename met 20 procent, die drie maanden later was teruggevallen naar een stijging van 10 procent in vergelijking met vorig jaar.

De aanhoudende vraag vergt extra werknemers. “We hebben dit jaar al achthonderd mensen aangeworven. Normaal zijn dat er zevenhonderd in een jaar”, stelt Rudy Vercammen, marketing en sales director bij Securitas, dat dit jaar verwacht om zowat een kwart meer aanwervingen te doen dan in een gemiddeld jaar. “Momenteel staan nog tweehonderd vacatures open voor verschillende profielen”, stelt Vercammen. “Het gaat om agenten met basisopleidingen en verschillende specialisaties. Maar onder meer ook om frontdeskmedewerkers, ingenieurs en IT-profielen.”

Gezinnen en zelfstandigen

Ook de beveiliging voor gezinnen en zelfstandigen zit in de lift. Die (deel)sector zoekt eveneens extra personeel. ”Wij werven in onze vestiging in Brussel bijvoorbeeld nog een tiental alarmoperatoren aan. Zij interpreteren bij onze klanten de binnenkomende alarmsignalen en geven er het juiste gevolg aan. Zij zijn een subtype van bewakingsagenten”, vertelt Jim Verstraete, HR-director bij Verisure Securitas Direct, dat zich specialiseert in beveiligingssystemen voor gezinnen en zelfstandigen.

>

>

>