Ambtenaren gaan betogen bij Charles Michel
Op 7 oktober betogen de ambtenaren in Waver. Foto: VUM

De ambtenarenvakbonden verzamelen op 7 oktober in Waver, de woonplaats van premier Charles Michel, voor een protestbetoging tegen diens beleid. Tot een echte staking komt het niet.

Het christelijke ACV, de socialistische ACOD en de liberale VSOA roepen vrijdag 7 oktober niet uit tot een nationale stakingsdag in de overheidsdiensten. Ze volgen dus niet het voorbeeld van bijvoorbeeld de metaal- en textielvakbonden die voor 7 oktober wel een stakingsaanzegging hebben lopen.

De ambtenarenbonden hebben gekozen voor een protestmanifestatie in Waver, de woonplaats van federaal premier Michel. Ze willen de regeringsleider duidelijk maken dat de besparingen op de openbare dienstverlening en tewerkstelling moeten stoppen.

Chris Reniers van de ACOD verwacht zo’n 5.000 betogers. Ook morgen zal een grote delegatie ambtenaren meedoen aan de nationale vakbondsbetoging in Brussel, zegt Reniers.

Her en der zal de actie op 7 oktober hinder veroorzaken in de overheidsdiensten en het openbaar vervoer, maar het is niet de bedoeling dat het tot een echte staking komt, aldus Reniers.