Overnemer voor beleggingsverzekeringen Optima
Foto: Fred Debrock

Fortuna Financial Group heeft een akkoord op zak met de curatoren van Optima Bank voor de overname van de portefeuille beleggingsverzekeringen. Het gaat om 250 polishouders die via Optima een beleggingsverzekering bij Baloise Insurance hebben afgesloten. Dat meldt Fortuna, een vermogensbeheerder uit Antwerpen.

‘Fortuna Financial Group neemt vanaf vandaag de rol als tussenpersoon over voor de Belgische beleggingsverzekeringen van Baloise Insurance die tot nu toe beheerd werden door Optima Bank. Voor de 250 klanten verandert er niets. Het contract blijft lopen bij Baloise Insurance. Het is enkel de tussenpersoon die wijzigt’, meldt Fortuna maandag in een persbericht.

Fortuna, opgericht in 2001, werkt al langer samen met verzekeraar Baloise. Volgens ceo Frank Peeraer is de vermogensbegeleider de belangrijkste partner van beleggingsverzekeringen van Baloise in België.

Pensioenverzekering

Eind augustus raakte reeds de overname van de portefeuille aanvullende pensioenverzekeringen van bank in faling Optima bekend. Die portefeuille met ongeveer 6.600 contracten, samen goed voor ongeveer 140 miljoen euro opgebouwde reserves, ging naar Bank J.Van Breda & Co.

Verdere details over de portefeuille beleggingsverzekeringen, zeg maar levensverzekeringen opgebouwd via aandelen, gaf Fortuna niet.

Fortuna Financial Group begeleidt meer dan duizend cliënten bij het beheer van hun vermogen.