200 Belgische radiozenders in één app
Foto: *
Elk zichzelf respecterend radiostation zendt tegenwoordig ook via het internet uit. Radio Belgium bundelt meer dan 200 zenders van eigen bodem in één handige app.

Radio Belgium is een programmeersel van Simon Schellaert. De 20-jarige informaticastudent kon naar eigen zeggen geen degelijke radio-app voor zijn iPhone vinden, en besloot dan om er zelf maar een te ontwikkelen. Sinds enkele dagen bestaat er ook een Android-versie van Radio Belgium.

Dik 200 Belgische zenders zitten er in de gratis app, van Accent FM tot Zoe FM. Gewoon even op het logo drukken, en het station begint vrijwel onmiddellijk te spelen. Bij veel zenders verschijnt ook naam en uitvoerder van de nummers en soms ook de albumhoes. Liedjes die je leuk vindt voeg je met één druk op de knop toe aan je ‘ontdekkingen’, zodat je ze later eenvoudig kan herbeluisteren via Spotify, Deezer of iTunes.

Nog makkelijk is dat de app automatisch een geschiedenis bijhoudt van alle liedjes die je ooit afspeelde. In de Android-versie is die functie gratis, in de iPhone-app gaat het om een extraatje waarvoor je moet betalen. De upgrade kost € 1,99 en verwijdert meteen ook de advertenties uit Radio Belgium. Tot slot geven we nog mee dat de app automatisch schakelt tussen wifi en mobiele netwerken. Zo geniet je thuis van de beste geluidskwaliteit, en bespaar je op verplaatsing mobiele data.