Ontwerpster Vivienne Westwood slaat aan het rappen
Foto: AFP
Zelfs op 75-jarige leeftijd blijft Vivienne Westwood het enfant terrible in de modewereld. De ontwerpster is al sinds jaar en dag milieu- en vredesactiviste en was ooit een van de vaandeldragers in de opkomst van de punkbeweging. Nu lijkt Dame Westwood echter een ander muzikaal pad in te slaan, want ze heeft een rapsong opgenomen om haar protest kracht bij te zetten.

We zagen Vivienne Westwood al op een tank rondrijden en een asbestpakketje afleveren voor de deur van de Britse premier David Cameron. Om maar te zeggen dat de kranige modeontwerpster begaan is met haar strijd voor meer aandacht voor het milieu en vrede. Nu heeft ze beslist om die boodschap kracht bij te zetten door een rapsong op te nemen. Ze zingt mee op het liedje 'Be There x Intellectuals Unite' van Mic Righteous die ze leerde kennen op een mars tegen de opwarming van de aarde. 

'Toen ik aan een samenwerking dacht, was Vivienne nu niet meteen de eerste naam die in mij opkwam', vertelt Mic Righteous aan i-D. 'Ze liet vallen dat ze een gedicht en rap had geschreven en ik hoefde het zelfs niet te horen. Ik wist dat dit perfect zou zijn voor het project.'