Slavia Praag-aanvaller: “Als we onze kansen deze keer afmaken, gaan we door”
Foto: Photo News

Net als in de heenwedstrijd lijkt Curaçaoënaar Gino van Kessel donderdag op een basisplaats te mogen rekenen bij Slavia Praag. “Ik zie niet in waarom we niet vol voor de kwalificatie zouden gaan. In Praag misten we in de eerste helft drie grote kansen. Als we ze nu afmaken, staat het gelijk”, vertelde hij woensdag in het Astridpark.

Van Kessel kreeg zijn opleiding bij AZ en Ajax en belandde sindsdien via Almere City, het Franse Arles-Avignon en het Slovaakse AS Trencin in juli in Praag. “Het valt hier allemaal heel goed mee en we hebben een leuk team. Al moet ik eerlijk zijn dat ik zeker nog niet alle namen ken.”

Over de terugwedstrijd van donderdag is Van Kessel duidelijk. “Het is lastig, maar volgens mij is alles nog mogelijk. We gaan gewoon vol voor de kwalificatie. In Praag speelden we een sterke eerste helft en misten we drie grote kansen. Als we die kansen nu afmaken, staat het gelijk.”

Van Kessel zelf verwacht in de basis te staan, maar “niemand heeft zekerheid”, aldus de achtvoudige international van Curaçao. “De coach wisselt veel. Hij bekijkt het wedstrijd per wedstrijd.”