De vijfde etappe in de Ronde van de Toekomst is woensdag gewonnen door de Colombiaan John Anderson Rodriguez. Op de aankomst bergop in Les Carroz-d’Arâches toonde hij zich de sterkste en haalde hij het voor de Australiër Michael Storer en de Rus Pavel Sivakov. De Duitser Nico Denz neemt de leiderstrui over van Amund Grondahl, Nathan Van Hooydonck staat tweede in het klassement op 1:40.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met twintig renners, onder hen ook onze landgenoten Nathan Van Hooydonck, die vierde stond in het klassement, en Rémy Mertz. Zij zouden het evenwel niet uitzingen tot het eind, want aan de voet van de slotklim kwam het peloton met favorieten ook terug.

Op de Carroz d’Arâche trokken Prezemyslaw Kasperkiewicz en Sergey Luchsenko als eersten in de aanval en spatte het peloton verder uit elkaar, onder meer leider Grondahl moest de anderen laten rijden. Ook het duo zou de top niet halen en weer gegrepen worden. Daarna probeerde Pavel Sivakov te ontsnappen op 4 kilometer van de top, met succes, al zag hij wel John Rodriguez en en Michael Storer bij hem aansluiten. Het trio zou strijden om de zege en het was de Colombiaan die zich de sterkste toonde. De Duitser Denz is de nieuwe leider, voor Van Hooydonck op 1:40 en de Brit Tao Geoghegan Hart in dezelfde tijd.

De Belgische selectie telt overigens één renner minder, want Stef Cras haalde de finish niet.