Peter Maes: “Niet meer in slaap laten wiegen zoals in de heenmatch”
Foto: Photo News

Racing Genk verdedigt donderdag in de terugwedstrijd van de play-offronde van de Europa League tegen Lokomotiva Zagreb een 2-2 gelijkspel uit de heenwedstrijd. In Kroatië gaf Genk een 0-2 voorsprong uit handen. “Dat mag niet meer gebeuren”, was coach Peter Maes duidelijk. “We moeten leren uit zo’n wedstrijden.”

“Ik was en ben nog steeds zeer ontevreden met de manier waarop wij daar gespeeld heb”, toonde Maes zich hard. “We gaven niet alleen gaven een 0-2 voorspong uit handen, maar misten ook nog eens een karrenvracht aan kansen waardoor de kwalificatie eigenlijk al binnen had moeten zijn. Daarna hebben we ons in slaap laten wiegen en nog twee goals geslikt. Maar uit zo’n prestaties moeten we leren. Vorige zondag in Lokeren hebben we meer volwassen gespeeld. Ik wil dat morgen ook terug zien. We moeten leren controle houden en niet overhaast te werk gaan. Al besef ik wel dat we een jonge groep hebben.”

Bij een kwalificatie tegen Lokomotiva Zagreb kwalificeert Racing Genk zich voor het eerst in drie jaar voor de groepsfase van de Europa League. “Natuurlijk is de kwalificatie een doelstelling, maar dat blijft de competitie zeker ook. Ik heb een ruime kern van 21 spelers geselecteerd om ook enkele jonge jongens te laten proeven van de sfeer rond Europees voetbal. Castagne en Nastic zijn er nog niet bij. Castagne speelde niet meer sinds de matchen tegen Podgorica en Nastic is nog niet speelgerechtigd.”

Neeskens Kebano is er, ondanks zijn nagenoeg zeker zijnde transfer naar Fulham, wel bij. “Neeskens heeft zich zeer positief opgesteld. Hij wil er nog alles voor doen om ons aan de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League te helpen. Vandaag legt hij medische testen af in Londen, maar morgen staat hij nog één keer paraat voor ons.”

Trossard klaar om Buffel te vervangen

Thomas Buffel viel in de heenwedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb uit met een blessure en lijkt ook in de terugwedstrijd van donderdag nog niet topfit te zijn. "Geen probleem, ik ben klaar om aan de wedstrijd te beginnen", sprak Trossard.

Na zijn eerste basisplaats in de competitie, zondag in Lokeren, hoopt de van OH Leuven teruggekeerde Leandro Trossard ook donderdag op een eerste basisplaats in Europees verband. "Vorige zondag hebben we heel volwassen gespeeld in Lokeren. Dat moet morgen/donderdag ook zo zijn. Ik denk dat iedereen beseft wat er op het spel staat. Een scenario zoals in Zagreb mag ons absoluut niet meer overkomen."

Trossard lijkt door de spierblessure van kapitein Thomas Buffel opnieuw op de rechterflank te mogen beginnen. "Ik ben klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Eigenlijk speel ik liever van de linkerkant, omdat ik dan beter naar binnen kan komen met de bal aan mijn rechtervoet. Maar op rechts is ook geen probleem."