Eidur Gudjohnsen gaat voetbalgeluk beproeven in India
Foto: Photo News

De IJslandse veteraan Eidur Gudjohnsen breit nog een jaartje extra aan zijn carrière. Gudjohnsen trekt naar de Indische Super League en verkast naar FC Pune City. Dat bevestigde de club woensdag. Gudjohnsen tekende tot het einde van het jaar (zolang loopt de Super League). De bijna 38-jarige Gudjohnsen speelde tussen 2012 en 2014 in de Jupiler Pro League, bij Cercle Brugge en Club Brugge.

Na zijn debuut te hebben gemaakt bij Valur Reykjavik in de IJslandse competitie in 1994, begon de zoon van Arnor Gudjohnsen (ex-Lokeren en Anderlecht) aan zijn tocht door Europa. Via PSV en de Bolton Wanderers kwam Gudjohnsen in 2000 terecht bij Chelsea. Hij zou zes jaar in Londen blijven en onder José Mourinho twee titels vieren. Nadien volgden drie seizoenen bij Barcelona, waarin hij onder meer een titel, beker en Champions League op zijn palmares mocht bijschrijven, alvorens via Monaco, Tottenham, Stoke City, Fulham en AEK Athene in oktober 2012 bij Cercle Brugge te belanden.

Bij de Vereniging toonde de IJslandse recordinternational al snel dat hij het voetballen nog niet verleerd was en stadsrivaal Club Brugge kocht hem in januari 2013 weg bij de buren. Na anderhalf jaar bij blauw-zwart keerde Gudjohnsen nog eens terug naar Bolton, waarna hij via het Chinese Shijiazhuang Ever Bright en het Noorse Molde nu in India bij Pune City aanbeland is.

Gudjohnsen is met 26 goals in 88 interlands IJslands topschutter aller tijden. Op het afgelopen EK in Frankrijk, waar IJsland zeer verrassend de kwartfinales haalde, vierde Gudjohnsen zijn afscheid als international met twee invalbeurten.