Stagiaire (23) overlijdt in Gentse apotheek
Foto: David Van Hecke
In het centrum van Gent is dinsdagavond een 23-jarige stagiaire van een apotheek om het leven gekomen bij een ongeval met een personenlift. Dat heeft het parket bevestigd. Er was geen kooideur of elektronisch lichtgordijn aanwezig in de lift.

Het ongeval gebeurde in een apotheek aan de Kortemunt, vlak bij de Korenmarkt. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht, maar het slachtoffer is een 23-jarige vrouw uit Sint-Martens-Latem. 

‘Volgens de brandweer kwam de jonge vrouw uit Sint-Martens-Latem vermoedelijk onder een afvalcontainer terecht, terwijl ze die via de lift naar buiten wilde brengen’, meldde Het Laatste Nieuws woensdag. De vrouw overleefde het ongeval niet.

‘We onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval’, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. ‘Er is een deskundige aangesteld en ook de arbeidsinspectie zal vandaag ter plaatse gaan.’ 

Het gaat om een lift uit de jaren 60, meldt het arbeidsauditoraat. De lift was niet beveiligd met een kooideur of een elektronisch lichtgordijn, waardoor de lift zou stoppen als er een obstakel te dicht bij de rand komt. De arbeidsinspectie en het arbeidsauditoraat gaan na of de reglementering daarrond al van toepassing was op de lift in kwestie, en of er andere wettelijke inbreuken waren.